среда, 3 сентября 2014 г.

НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ У М. СЕЛИДОВЕ

З кожним днем кількість людей, які стали вимушеними переселенцями, і для яких наше місто їм стало другим рідним домом, збільшується.
            Більшість із них отримала необхідну допомогу – це і розселення, і працевлаштування, надання одягу, хатніх речей, миючих засобів, продуктів харчування, тощо. Зараз у місті, мабуть, немає жодної людини байдужої до проблем, з якими стикаються переселенці.
            Всі ми разом працюємо над тим, щоб полегшити їм тимчасове перебування в місті. Не є осторонь цієї справи і медичні працівники, які надають первинну медичну допомогу населенню. Ми хочемо повідомити всіх, хто звертається за медичною допомогою до лікарів центру первинної медико-санітарної допомоги, що ніяких обмежень для її отримання не буде. Для нас немає своїх і чужих - усі наші люди, і це головний принцип організації нашої роботи в теперішній час.
            В кожному місті і селищі діють лікарські амбулаторії, про місце їх знаходження знає кожний із наших мешканців. У разі необхідності вони повідомлять вам, яким чином можна дістатися до структурних підрозділів Центру. Якщо виникне необхідність, ми готові в черговий раз надати адреси наших структурних підрозділів, контактні телефони, які уже неоднаразово друкувались в нашій газеті.
При зверненні в лікарську амбулаторію, реєстратори, з урахуванням місця тимчасового проживання, підкажуть вам хто є сімейним лікарем, лікарем-терапевтом або педіатром на цій дільниці і за яким графіком він працює. Вам нададуть інформацію про час роботи лікарської амбулаторії, як краще викликати лікаря додому у разі тяжкого перебігу хвороби.
Рішенням міської  ради Центру дозволили виписувати рецепти у разі амбулаторного лікування певної категорії громадян на пільгових умовах. Аптечною установою, яка має відпускати ліки за такими рецептами, є аптека № 13 «Донецьке комунальне підприємство «Фармація».
В усіх амбулаторіях Центру розгорнуті денні стаціонари, де хворі за призначенням лікаря можуть отримати лікування, яке потребує тривалих вливань лікарських засобів. За необхідності може бути призначений стаціонар вдома, і лікар буде активно відвідувати хворого до закінчення терміну лікування.
Медичні працівники запрошують усіх вимушених переселенців відвідати лікаря для профілактичного огляду, насамперед  тих, які мають дітей віком 3-5 років.
Знайте, те, що стосується надання медичної допомоги, ви сам - на сам не залишитесь!



Адміністрація Селидівського центру первинної медико-санітарної допомоги.


Комментариев нет:

Отправить комментарий